tirsdag 6. mars 2012

Empanadas

1/2 kg kjøttdeig
1 hakket løk
1 stor eller to små selleristenger
1 glass grønne oliven med paprika
3 hardkokte egg
salt + pepper
ca 4 ss Heinz chilisaus
ca 1 ss HP saus

1 pakke frossen butterdeig
1 egg

Fremgangsmåte:
Hardkok eggene
Hakk løken
Stek kjøttdeig og løk sammen, tilsett selleristenger i småbiter, salt, pepper, saus.
Tilslutt tilsetter du hakket egg og hakket oliven og rører forsiktig sammen.




Kjevle ut butterdeigplatene litt og bruk en skål (dessertskål) til å skjære ut rundinger.



Legg ca 1-2 ss fyll på den ene halvdelen av rundingen. Pensle med pisket egg rundt halve kanten og brett over den andre halvdelen.



Bruk en gaffel til å feste sammen rundt kanten og lag et pent mønster.



Pensle gjerne litt egg oppå toppen også.
Stek midt i ovnen ved 225 grader i x minutter.

Server med litt sweet chilisaus og grønn salat,
Bon appetit :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar